E-volution 660

Elegancia, komfort és sportosság tökéletes szimbiózisban.

25 km/h-val hangtalanul siklani a Balatonon, vagy 150 km-t túrázni 1 feltöltéssel, esetleg jogosítvány nélkül vezetni? Ezek a lehetőségek az E-volution alaptulajdonságai.

Elektromos hajónak született – élvezze számtalan előnyét!

Másfél percnyi videó az elektromos hajózásról

Túrázzon szabadon!

A rendkívül kis menetellenállású forma lehetővé teszi az 50-150km-es hatótávot, amit egy rövid kikötő látogatással összekötött gyorstöltéssel tovább növelhet.

Csak tolja előre a gázkart, és a hajó siklásba jön! Percek alatt átér a túlpartra, de akár “fánkot” is húzhat a gyerekek örömére!

Manőverezzen könnyedén, hajózzon biztonságosan!

Egyszerűen irányítható, zsúfolt kikötőben is gondtalanul parkolhat vele a speciális szkegnek és a forgatható víz alatti motornak köszönhetően.

A hosszú vízvonal és a speciális testforma túrázáskor jó iránytartást kölcsönöz, így nem kell folyton a kormányra figyelnie, állandó korrigálás nélkül is jól tartja az irányt. Az alkalmazott lapos fenékforma és a vízvonal alatti akkumulátor-tömegközéppont még kezdőknek is a stabil vízen járás élményét nyújtja.

Fedezze fel, hogy milyen kényelmes az
elektromos hajózáshoz tervezett fedélzet.
A számokra kattintva tud navigálni.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Bemutató indítása

A horgony a hajó elején készenlétben tartható, a kötél a horgonykamra ajtó alatti bikán rögzíthető. Így nem okoz botlást a horgonykötél, nem kell kivenni a horgonyt a kamrából, mégis – gyakorlat nélkül is - másodpercek alatt lehorgonyozhat.

Az orrfedélzet 2 napozni vágyónak is kényelmes helyet kínál.

Gyakori probléma a motoros hajókon, hogy nehéz a kijutás a kabin mellett. A Stickl hajókon erre is megoldást talál: Kényelmes lépcső, széles járófelület és kézre eső rozsdamentes kapaszkodók segítik, hogy Ön és családtagjai biztonságban érezzék magukat.

A jól szellőztethető, polcokkal, tároló rekeszekkel felszerelt kényelmes kabinba kémiai WC is beépíthető.

A lépcső alatt mosogató alakítható ki. Így biztosított az ivóvíz pl. gyümölcs mosáshoz, de nem foglalja az értékes helyet.

A padba rejtett hőszigetelt hűtőláda minden E-volutionban megtalálható. Igény szerint kis fogyasztású hűtőkompresszorral szerelhető, így minimális energiával tartalma hidegen tartható.

Komfortos hely várja a kapitányt, ahonnan könnyedén átlátható az egész hajó, egyetlen pillantással pontosan (!) leolvasható a hátralévő menetidő vagy a kézre eső pohártartóból elérhető a hűsítő. A kapitányi hely elég magasan van ahhoz, hogy könnyedén áttekintsük a körülöttünk lévő forgalmat, ugyanakkor ülő helyzetben tökéletes szélvédelmet nyújt.

6-8 fős baráti társaság is kényelmesen piknikezhet a kokpitban.

A kokpitból néhány mozdulattal egy újabb dupla fekhely varázsolható, így a család igényeinek megfelelően egy további napozóágyat vagy a bimini kinyitásával egy naptól és széltől védett pihenőhelyet alakíthat ki.

Mivel a kezdetektől elektromos hajónak terveztük, így az elektromos rendszer köré tudtuk tervezni a hajó többi részét: az akkumulátorok a kokpit közepén a lábunk alatt kaphattak helyet.

Az oldalsó padok mélyek és teljes egészében Ön rendelkezik a térrel. Így könnyedén helyet talál a család összes holmijának az egyik padban A padok alatt alatti hosszú terekben csáklya, szák vagy akár horgászbotok is kényelmesen elférnek.

A praktikus 3 állású rollbárral igazán pompás hellyé varázsolhatja a padot. Hölgyek kedvence!

Egy elektromos hajón különösen fontos a kényelmes, víz közeli fürdőplatform. Lógassa lábát a vízbe vagy relaxáljon pár centire fekve a víztől.

13. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Előző Következő Vissza a listához

Egyedi kiegészítők, elektromos hajózásra hangolva

Card Image
Klasszikus műszercsoport a legmodernebb technikával

A kapitány még erős napfényben is egyetlen pillantással informálódhat a kormány állásszögéről, a GPS által mért sebességről és a pontos időről.

Card Image
Farzuhany

Lezuhanyozna, hogy a tó hűvösebb vize ne érje sokkhatásként a napozástól felhevült szervezetét? Az óriási fürdőplatformon ez különösen kényelmes. A süllyesztve beépített zuhany másodpercek alatt használatra kész.

Card Image
Beépített hűtő

A szigetelt hűtőláda az alapfelszereltség részét képezi. Igény esetén ebbe építjük be a hajózáshoz tervezett, rendkívül alacsony fogyasztású hűtő egységet. Az ajtó fedelét exkluzív rozsdamentes teleszkóp emeli fel.

Card Image
Független 12V-os rendszer

Ha nagyobb áramfelvételű eszközöket használna a hajón, akkor célszerű beépíteni a meghajtó akkumulátoroktól teljesen független rendszert. A 12V-os rendszer alkotóelemei éppolyan magas minőségűek, mint a meghajtó akkumulátoroké, így strapabírása és élettartama is ennek megfelelő.

Card Image
Kémiai WC

Minden hajónkat úgy terveztük, hogy a kabinban rejtve be lehessen építeni egy kémiai WC-t. Nincs szem előtt, mégis biztonságot nyújt a váratlan helyzetekre.

Card Image
Prémium audiorendszer

Hajóinkba kizárólag prémium minőségű, hajózáshoz fejlesztett audiorendszert építünk be. Így a kiváló hangzás és az időjárás-állóság egyaránt alapfeltétel. Ráadásként mi rádiós, vízálló távirányítóval szállítjuk*, ami vízbe ejtve a felszínen lebeg.

Card Image
Összehajtható, UV álló napozópárna

A 2 személynek is bőséges helyet kínáló napozópárna az orrfedélzethez egyszerűen rögzíthető, félbehajtva könnyen elcsomagolható.

Card Image
Exkluzív fedélzetborítás

A klasszikus hangulatot idéző, a teakfához megtévesztésig hasonló megjelenésű, csúszásmentes fedélzetborítás anyaga speciális PVC, amely teljesen gondozásmentes, könnyen tisztán tartható.

Card Image
Teakfa kokpitasztal

Valódi teakfából készült asztal, mely exkluzív megjelenésű praktikus kiegészítő. Pillanatok alatt összealítható, használaton kívül pedig a fekhely része lehet vagy a padban kialakított helyén rögzíthető.

Card Image
Kokpitponyva

Elektromos hajóinkhoz speciálisan fejlesztettünk ponyvarendszert. Német minőségű, klasszikus megjelenésű, rendkívül könnyű, ugyanakkor strapabíró anyagú ponyva együttese teszi gyerekjátékká a mindennapos műveletet.

Card Image
Teljes takaróponyva

Elsősorban a hajó téli tárolására ajánljuk. A kokpit takarótól eltérő anyagból készül a téli viszontagságokra felkészítve.

Card Image
Kemping ponyva kőrkörös védelemmel

Hűvösebb, esetleg esős időben is használná a hajót? Nem akadály! A kokpit körbeponyvázásával egy nagyméretű időjárásvédett „nappali” jön létre.

Card Image
Vízellátási csomag egész napra

Sokszor jó lenne egy kis frissvíz. Erre nyújt megoldást könnyen kezelhető rendszerünk: a csap a lépcső alatti rekeszből hajtható ki, míg az újratöltéshez kiemelhető víztartály a padban kerül rögzítésre. Természetesen lehetőség van 52 l-es víztartály beépítésére is.

 

Egyszer sprinter,
máskor hosszútávúszó

82,5 km,
11 óra

Válasszon motort

 • 4,3 kW vízalatti
 • 6,5 kW vízalatti
 • 10 kW vízalatti
 • 15 kW vízalatti

Válasszon akkut

 • 10,7 kWh AGM
 • 12,5 kWh AGM
  Szilikon
 • 14,4 kWh AGM
  Szilikon
 • 18 kWh Lithium
 • 21,5 kWh AGM

Válasszon sebességet

 • Vitorlás sebesség
  (7,5 km/h)
 • Lendületes túrázás
  (9 km/h)
 • Élménytempó
  (11 km/h)
 • Végsebesség
  (25 km/h)
A mért értékek az akkumulátorok 100%-os feltöltésén és kimerítésén alapulnak ideális időjárási körülmények között 2 fő terheléssel.
A hatótávot befolyásolhatja számtalan egyéb tényező, mint például a hajó terhelése, a szél sebessége és iránya, az akkumulátorok és a hajócsavar műszaki állapota.

Műszaki adatok

Agilis elektromotorok

Az igazi élményhez kulcsfontosságú adrenalin löketet, a nagyszerű teljesítményt és tartós használatot egyszerre kínáló vízhűtéses motorok biztosítják.

A hajtásrendszer kimagasló hatásfoka és csendes működése köszönhető a 2-15 kW-os robusztus motorok
- nagy nyomatékának,
- kis fordulatának,
- áttételi veszteségektől mentes direkt kihajtásának,
- és a nagy felületű speciális hajócsavaroknak.


A motorok hajóhoz optimalizálását külső komputerrel egyedileg végezzük.

Elegáns kokpit egyedi ötletekkel

- önürítő kokpit visszacsapó szeleppel,
- 3db nagyméretű zárható tároló rekesz,
- 20 l-es hőszigetelt „jégláda”,
- extra nagy fürdőplatform csúszásmentes bevonattal,
- 3 állású rollbár (pozíciók: előre/hátra/lehajtva)
- ággyá alakítható kokpit,
- prémium időjárásálló szőnyeg a kokpitben,
- UV és penészálló anyaggal borított párnák,
- Mahagóni kormánykerék.

Meghajtás-specifikus akkumulátorok

A teljesen zárt, élettérben is alkalmazható Zenith AGM mélyciklusú munkaakkumulátorok specialitása:
- jól bírják a magas áramfelvételt - hirtelen gázadásra élénken reagál a hajó
- gyors kisütés esetén lényegesen kisebb veszteség - több marad hajózásra
- 20-30%-al mélyebben kisüthető - 1 feltöltéssel nagyobb hatótávolság érhető el
- gyakori mélykisütés mellett is garantáltan hosszú élettartam

Programozott töltők

A gondozásmentes akkumulátorrendszer felügyeletét magas frekvenciás Zenith töltőberendezés látja el, amelyet a várható igénybevételekhez programozunk.

E speciális töltők jól bírják a magas páratartalmú klímát, memóriájukból több évre visszamenőleg kiolvasható az akkumulátorok igénybevétele. A rendszer üzemállapota a fedélzeti töltésvisszajelző LED lámpákon kontrolálható.

Elegáns parti-áramcsatlakoztatás

A prémium minőségű rozsdamentes csatlakozóalj, az UV álló töltőkábel LED kontrollal és az EURO 230V adapter különböző kivitelű partiáram-csatlakozóhoz is biztonságosan illeszthető. A töltés folyamata teljesen automatikus, további törődést nem igényel.

Intelligens fedélzeti komputer

A teljes elektromos rendszer működéséről a műszerfalba integrált multifunkcionális kijelző ad pontos tájékoztatást. Nyomon követhető a töltési folyamat, a motor működésének jellemzői, valamint a még rendelkezésre álló menetidő percnyi pontossággal. Amint a kapacitás az előre beállított tartalékértékre süllyed, a kijelző felirattal és hangjelzéssel is figyelmeztet. Ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor egy idő után automatikusan tartalék üzemmódra kapcsol, ezzel figyelmeztet és véd a hirtelen lemerüléstől.

Prémium kabin

- komfort matracok magas minőségű "Aquaclean" textil bevonattal,
- kabin polcok trópusi fából 5 rétegben lakkozva,
- tároló rekesz az oldalpadban,
- LED-es világítás rejtett kapcsolóval
- 12V-os szivargyújtó csatlakozó
- Nyitható, szúnyoghálós oldalablakok.

Hajótest és szerelvények

A menetdinamika-orientált szemlélet a vázszerkezet kialakítására és a felhasznált anyagokra is kihatott.
A hagyományos kézi bedolgozású GFK mellett nagy százalékban alkalmazott kompozit szendvics szerkezet egyszerre segítette a súlycsökkentést és növelte a szerkezeti merevséget. A funkcionalitás és az esztétikus megjelenés harmóniája a szerelvényeknél:
- sötétített, dinamikus szélvédő és tetőablak,
- 4 db kikötőbika és 1 db rejtett horgonybika,
- praktikus saválló kapaszkodó az orrfedélzetre jutáshoz,
- elegáns ívelésű tükörpolírozott korlátok kőrben a hajón,
- csúszásmentes orrfedélzet és kokpit járófelület,
- teakfa hatású, gondozásmentes anyaggal bevont fürdőplatform,
- hajótestbe integrált 3 fokú teleszkópos fürdőlétra,
- rozsdamentes kapaszkodók a fürdőlétra két oldalán.

Aktív és passzív biztonsági elemek

- a meredek-, éles orr és a hosszú vízvonal eredményezi, hogy még a Balaton hosszú hullámait is jól szeli,
- az elektrohajózásra tervezett lapos, alakstabil forma a hajóra lépve azonnal kedvező érzést nyújt,
- a vízvonal alá beépített akkumulátorok tőkesúlyként fokozzák a stabilitást,
- az 1,25 m-es oldalmagasságú kokpit még viharos időben is védett a felcsapó hullámoktól.
- 4 db speciális légrekesz biztosítja, hogy a hajó még lékesedés esetén is sokáig fent marad.
- alapfelszereltség része a kivehető fehér körbevilágító árbocfény,
- a kétoldali LED navigációs fények a funkcionalitás mellett a prémium érzetet is fokozzák.

Biztonságos indítás-vezérlés

Az alkalmazott biztonsági rendszernek köszönhetően a motor csak a parti-áramcsatlakoztatás megszűntetése után indítható. A 2 percet meghaladó veszteglés esetén a motorvezérlés automatikusan kikapcsol, ezzel megakadályozva a véletlenszerű gázadást.

A finom gázadást igénylő manővereknél a nagyobb motorok teljesítménye a POWER kapcsoló átváltásával korlátozható

Tesztvezetés

Próbálja ki legmodernebb elektromos hajóinkat a Velencei tavon!
Vízparti bemutatótermünkben egész évben tájékozódhat
a Stickl Yacht-ok páratlan előnyeiről.

Időpont egyeztetés